marți, 30 noiembrie 2010

FILMARI LA BARAJUL DRIDU CU -NICOLAS CAGE



Seara de 29 noiembrie 2010 a fost plină de evenimente rar întalnite sau inexistenteîn comunitatea noastră. Pe podul peste Ialomiţa , la baraj cum spun dridenii, s-au filmat câteva secvenţe din pelicula ,,GHOST RIDER,, in care protagonist este actorul american de 42 de ani: NICOLA CAGE .Se stie că face filmări în România, la Sibiu, la Bucuresti,pe Transfagarasanul si la Dridu. Filmările au constat în câteva cascadorii cu maşini şi motociclete ( distruse de fapt), filmările au fost făcute de cascadori bineînteles, nu risca actorul asemenea filmări sau acţiuni. Dridenii au asistat în număr mare la eveniment şi povestesc cu ardoare şi încantare despre aceste momente unice pentru ei.Rostogoliri de maşini, maşini în flăcări, adrenalină la maxim,în noapte, filmările s-au derulat între orele 22-24. Se vor relua în seara următoare,vă voi povesti din nou întro altă postare.
Am postat şi imagini cu zona unde se fac filmările.

luni, 29 noiembrie 2010

IN PREAJMA ZILEI NATIONALE A ROMANIEI





Ziua National a Romaniei se sarbatoreste in fiecare an si in biblioteca *Dridih*. Anul acesta sarbatoarea a constat in vizualizarea filmului *Mihai Viteazul* folosind aparatura din dotare a bibliotecii. Alt mod de sarbatorire a Zilei nationale a fost prin invitarea a grupuri de elevi pe clase ptr. a viziona un material in power point cu imagini si date despre Unirea de la 1918 . A fost prezent si profesorul pensionar Ctin Dedu, autorul unei scurte monografii pe care dorim sa o editam in intregime in viitorul apropiat. Si Dridu a dat multe jertfe pentru tara de-a lungul timpului si in primul dar si in cel de al II-lea razboi mondial. Va voi prezenta in viitor veteranii care au mai ramas din cel de al II-lea razboi .Sunt putini si povestesc despre cum a fost in razboi, prin ce au trecut cun s-au comoportat cu ei aliatii si inamicii,lucruri f. interesante.

luni, 22 noiembrie 2010

TARGUL de carte „GAUDEAMUS „




Luni 22 noiembrie , în ultima zi a salonului de carte mi-am făcut timp să-l vizitez.A fost o reală plăcere să te afli într-un spațiu atât de generos, unde respiuri aer de cerneala de tipar, unde era atât de multă lume fapt care m-a bucurat și din care am înteles că nu s-a pierdut gustul de carte, de citi, de lecturat cu cartea în față și nu neapărat pe leptop sau calculator. Fiecare persoană din arealul destinat expozitiei avea măcar o carte cumpărată.Am asistat la o discuție între niște persoane cu venituri mici cert, care spuneau hai să mergem că numai avem bani de ajuns acasa dacă mai vedem ceva. Și era de văzut slavă Domnului, multe edituri ,mii de titluri din toate domeniile, pentru copii, albume, medicină, istorie, beletristica,ofertă bogată pentru toate buzunarele.Nu poți pleca de acolo fără să achizionezi ceva. Binențeles că și eu am cumpărat câteva cărți, pentru nepoata mea, pentru băiatul mei și pentru mine, deasemenea soțul meu și-a cumpărat ceva din domeniul lui preferat istorie. Deși nu găseai loc de parcare ,după un periplu prin zona am găsit pe la Casa Presei Libere. Era foarte multă lume chiar dacă era ultima zi , lume de diferite vârste și probabil condiții sociale. A fost o zi foarte plăcută și benefică spiritului, deaceea am vrut să o remarc.

marți, 16 noiembrie 2010

Asa arata biblioteca seara de seara








Frecventa in biblioteca este permanenta si in crestere :

Rasunetul inaugurarii Biblionet la Dridu

Prezint articolul ce descrie lansarea de la Dridu:
Biblionet la Dridu
Ziarul Ialomita - Miercuri, 29 Septembrie 2010Programul "Biblionet - lumea in biblioteca mea" a fost inaugurat saptamana trecuta si in vestul judetului, la biblioteca comunala Dridih din Dridu.Sala bibliotecii comunale s-a dovedit prea mica pentru evenimentul inaugural la care au raspuns toti cei invitati: cititorii, bibliotecarii, autoritatile locale si, implicit, reprezentantii Fundatiei Irex, care aduce biblionet in Romania.Coordonatorul programului biblionet in Ialomita, Mihaela Racoviteanu, a informat audienta despre facilitatile noului serviciu, la care poate avea acces gratuit orice cetatean care paseste intr-una dintre salile biblioteciiDirectorul Biblionet in Romania, Paul Andre Barran, a marturisit ca o vizita la Fundatia lui Bill Gates a ajutat bibliotecile din Romania sa ofere gratuit internetul care in mod normal costa.Doamna bibliotecar Constanta Istrate impreuna cu cativa elevi, vizitatori ai bibliotecii, au facut si o demonstratie practica de utilizare a jocurilor de cultura generala.Locuitorii comunei Dridu au acces gratuit la Internet datorita programului Biblionet iar biblioteca a fost dotata cu 4 computere, casti si webcamuri, un scaner si o imprimanta, tot gratie programului "Biblionet - lumea in biblioteca mea".

luni, 15 noiembrie 2010

Inaugurare* Biblionet *în localitățile vecine

FELICITĂRI COLEGELOR PENTRU IMPLICARE FIZICĂ ȘI SUFLETEASCĂ!

Începând cu miercuri 10 noiembrie, în zilele acestea frumoase de `primăvară`am participat la inaugurarea serviciului nou în biblioteci -BIBLIONET* . Colegele din Jilavele, Iuliana, Irina din orașul Fierbinți și Flori de la Movilița au trecut prin aceleași emoții pe care le-am avut și eu pe 22 septembrie, de inaugurare a Centrului cu Internet pentru Public. Emoții ,agitație ,stres dar bucuria de a prezenta această noutate și facilitate pentru comunitate a depășit totul și lucrurile au iesit superb. Autoritățile prezente alături de d-na Mihaela Racivițeanu, director al Bibliotecii Județene și al programului Biblionet, precum și d-na Mariana Bucurescu reprezentant WORLD VISION, altă organizație cu care colaborăm de 5 ani și datorită căreia aveam deja alte calculatoare în biblioteci, și alte dotări în scoli, grădinițe, amenajare de parcuri în comunități; au fost la înălțime. Totul a fost reușit, plăcut și cu impact la publicul utilizator al bibliotecilor pentru care mulțumim părților implicate și felicităm organizatorii. Succes mult în activitățile pe care le vom desfășura de acum mai departe.

vineri, 5 noiembrie 2010

ADRIAN PĂUNESCU a trecut ÎN ETERNITATE

Mare pierdere pentru România, dispariţia omului şi poetului Adrian Păunescu. La aflarea tristei veşti mi s-a furnicat pielea. Am sperat primele zile ca îşi va reveni dar ...din păcate a plecat prea devreme şi cum spun pe la tv., mulţi dintre cei ce i-au fost prieteni sau apropiaţi, cătrănit şi nemulţumit de traiul românilor azi. Prin,, Cenaclul Flacăra,, a lansat multe nume în literatura şi muzica românească.Opera sa va rămâne nemuritoare , sunt atâtea versuri cu profundă semnificaţie voi posta din volumul *POEZII CENZURATE- a doua ediţie- poezia -
IES ÎN STRADĂ- scrisă în data de 17 decembrie 1987 care din păcate este valabilă şi azi după 20 de ani de la revoluţie.
Eu nu mai pot, vrea cineva să creadă
că nu mai pot, că-mi este deajuns?
Aştept tăcut o vorbă de răspuns
şi-n iarna asta voi ieşi în stradă

Sînt om nu sînt o parte de cireadă
voi nu vedeţi, şi voi, unde-am ajuns?
Cu ultimul ulei de soia uns
În iarna asta voi ieşi în stradă.

Eu sînt un laş de remuşcări pătruns,
sînt hahalera care vrea să vadă
cu toate vorbele fără răspuns
în care de cenzură voi fi tuns,
în iarna asta voi ieşi în stradă
de ce? S-ajut la strînsul de zăpadă.
Poeziile poetului sunt de mare valoare literară şi de suflet mai ales şi nu numai .... Rugă pentru părinţi....poezie şi cântec la care nu poţi să nu plângi....
Odihnescă-se în pace ....Dumnezeu să-l ierte!

joi, 4 noiembrie 2010

În preajma ZILEI NAȚIONALE a ROMÂNIEI

Monumentul Eroilor Dridu acum

Monumentului Eroilor înainte de 1950, de fapt după al- II-lea război mondial când altfel arăta . A fost deposedat de vulturul ce avea o semnificaţia care a deranjat pe comunişti şi deasemenea , cele două tunuri de-a dreapta şi de-a stânga monumentului, care voiau să arate sfârşutul războiului şi dorinţa de a nu mai folosi asemenea obiecte decât la muzeu.

Cadou de Ziua Bibliotecii


Domnul Ghe. Postelnicu ,un cetățean nou venit în localitate, s-a atașat atât de tare de comună încât, în afară de faptul ca este un pasionat caricaturist, a pictat un tablou cu tema ”Patru mori la Dridih ” -dania pe care a făcut-o Radu cel Frumos către Mânăstirea Snagov, în documentul dat la 28 octombrie1464 ” De aceea a dăruit domnia mea...lăcașul Sfintei (Mânăstiri) de la Snagov...9 sate, munți,vii sălașe de țigani etc.)...și 4 mori la Didrih”. Acest tablou de fapt este urarea de La mulți ani sub forma unei haiga Long live DRIDIH.
Textul de pe tablou este un haiku: comoara din cuvinte 4 mori la DRIDRICH 1464.
HAIKU+ PICTURĂ= HAIGA