joi, 30 iunie 2011

CURIOZITAȚI













Râul cristalelor din Columbia este cunoscut în întreaga lume pentru varietatea sa uimitoare de alge care dau un aspect unic. Unicitatea constă în faptul că pe tot parcursul anului râul are 5 culori.

Câteva imagini alăturate vă vor convinge:

miercuri, 29 iunie 2011

Confluenţa


Vă prezint alăturat o fotografie făcută de Cristi Istrate în primăvară, la confluenţa râurilor Ialomiţa cu Prahova; pe râul Ialomiţa se află Barajul care acum este într-un proces de consolidare. Prahova vine colorată în nuanţe de maroniu iar, Ialomiţa curge printre pietre curată şi cristalină.

vineri, 24 iunie 2011

26 IUNIE -ZIUA TRICOLORULIU


Scurtă istorie a Zilei Drapelului Național

§ În 1834, când Țările Române au început să se dezvolte din punct de vedere economic, când conștiința națională cerea unitatea și libertatea țării, domnitorul Țării Românești, Alexandru GhicaVodă, a obținut de la otomani învoirea „de a pune steag românesc corăbiilor negustorești și oștirii"

§ Steagul destinat corăbiilor avea două culori (galben și roșu), cel atribuit armatei era compus din trei (roșu, galben și albastru) și un vultur la mijloc. Acesta este socotit drept începutul adoptării tricolorului pe pământ românesc.

§ O informație o descoperim printre mărturiile unui francmason Jean Alexandre Vaillant, (chemat și stabilit în Muntenia în 1830, profesor și director al „Colegiului Sf. Sava” din București 1831-1834), potrivit căruia tricolorul ar fi fluturat pentru prima dată în ziua de 29 iulie 1839, pe muntele Pleșuva (zona Comarnic – jud. Prahova) Astfel, arborarea de către Vaillant a tricolorului ca drapel al Principatelor este, poate, cea mai veche atestare documentară a acestui fapt.

§ Tricolorul românesc era cunoscut încă din deceniul 4 al secolului XIX drept simbol național cu cel puțin un deceniu înainte de oficializarea sa

§ În timpul revolutiei de la 1848 Tricolorul a fost adoptat ca simbol al națiunii în prima zi a victoriei revoluției burghezo – democratică (1848 1849), 14/26 iunie, când a vut loc abdicarea domnitorului Gheorghe Bibescu, instaurarea Guvernului provizoriu de la București și promulgarea decretului nr. 1 de instituire a drapelului național.(wikipedia)

Anul acesta mai mult ca în oricare alți ultimi ani, s-a sărbătorit mai peste tot în țară ,mulți și-au amintit cât de important este drapelul țării noastre, un lucru plăcut și de remarcat. Frumos ar fi ca drapelul să fluture în mult mai multe locuri decât acum, mai ales în centrul ţării. În ziua de 24 iunie (vineri) utilizatorii bibliotecii Dridih au accesat informaţii despre tricolorul românesc la sugestia bibliotecarei.

luni, 6 iunie 2011

2 IUNIE -INALTAREA-ZIUA EROILOR

Ca în fiecare an, cu ocazia sărbătorii religioase- Înălțarea Domnului- când se comemorează și Ziua Eroilor, se merge la Monumentul Eroilor unde Luca Nicusor Sorinel, preotul bisericii Dridu- Sarindaru oficiază o slujbă religioasă, urmată de un scurt program artistic dedicat eroilor care s-au jertfit pentru țară, prezentat de elevi ai Școlii Dridu,.
Biblioteca a imortalizat acest eveniment si va prezinta un colaj de fotografii. În acest an la Monumentul Eroilor a fost prezent dintre veteranii care mai sunt în viață o singură persoană, Iancu Niculae. De obicei erau mai mulți vetereni dar,unii dintre ei nu mai sunt, alții sunt f. bolnavi sau, nu au putut veni tot din motive de sănătate. Tot astăzi la Biserica din Dridu-Movila se organizează de către enoriași împreună cu preotul, o masă în memoria veteranilor.

1 IUNIE -ZIUA COPILULUI -DESENE PE ASFALT

Iată cum am sărbătorit noi ZIUA COPILULUI. Am organizat un concurs - Cel mai frumos desen pe asfalt. Au participat mai multi concurenti ,toate desenele au fost frumoase dar unele au excelat,ale Danei si Dianei ,al lui Aelxandru si Carlei, Flori Stroisteanu si alti copii au arătat ca au talent la desen.
Cel mai reuşit desena fost Mica sirena -Diana si Dana
Un soare dogoritor- Flori
O inima înamorată-Alexandru si Carla
Vă prezentăm cateva fotografii de la acțiune: