vineri, 30 mai 2014

ÎNĂLȚAREA DOMNULUI- ZIUA EROILOR 29 MAI 2014

    Astăzi 29 mai 2014 ÎNĂLȚAREA DOMNULUI și  ZIUA EROILOR prilej de amintire și comemorare a eroilor căzuți pentru apărarea patriei. Biserica ortodoxă omagiază printr-o slujbă religioasă această zi memorabilă. Astfel  la Dridu preoții Parohiei Sărindaru : Luca Sorin Nicușor și Ilie Cezar Severian împreună cu enoriași ai localității s-au deplasat către Monumentul Eroilor și au desăvârșit o slujbă de pomenire, a celor ce s-au jertfit pentru eliberarea neamului de sub ocupatori străini. Înainte de această slujbă ,elevi ai Școlii Dridu au mers și au depus coroane și buchete  de flori ,au cântat Imnul Țării și alte cântece patriotice.
Deși astăzi,  au fost programate simulările iar copiii au fost stresați și desigur foarte ocupați cu pregătirea pentru acest test. Au  participat la slujbă și autoritățile locale alături de ceilalți cetățeni.  Biserica Dridu- Movila a comemorat evenimentul printro masă oferită concetățenilor din contribuția enoriașilor după slujba religioasă desfășurată în biserică.Există totuși si câțiva drideni care sunt veterani de război   dar care nu mai pot participa la aceste evenimente datorită vârstei și a bolilor pe care le au.
 Atașez alăturat
 lista veteranilor și a văduvelor de război care mai sunt în viață la această dată:
ANDREI N. CONSTANTIN
COSTACHE M. NICU
ENE N. MIHAI
IANCU I. NICULAE
IANCU N. AURICĂ
IONIȚĂ GR. NICOLAE
MORARU M.  GHEORGHE
NĂSTASE C.  IORDAN
PITIȘ ALEXANDRU
Simion  Maria
Nedelcu Anica
Prodan Ecaterina
Dragomir Gica
Gheleșel Lina
Oprea Sultana
Țăruș Emilia
Dumitru Leana
Ghiță Alexandrina
Cazacu Verginia
Stere Constantina
Radu Păuna
Stoica Rada
Stoica Salomia
Mihăilă Elena
Petrescu Stanca
Costea Fănica
Iancu Sanda
Mogoș Elisabeta
Mihalcea  Floarea
Matei Safta
Rotaru Sofia
Rădună Constanța
Turiga Siea
Vlădărău Maria




luni, 12 mai 2014

TÂNĂRUL INVENTATOR DE LA DRIDU* ALEXANDRU GLONȚARU*

MOMENTE DE MÂNDRIE ȘI BUCURIE PENTRU COMUNITATEA NOASTRĂ, tânărul GLONȚARU ALEXANDRU, fiul d-lui secretar al Primăriei Dridu și al d-nei Glonțaru Elena profesoară de fizică, ne-a făcut bucuria de a dovedi cât de inteligenți și dotați sunt unii tineri din România. Elev la Colegiul Național Tudor Vianu în clasa a XI-a împreună cu un grup de colegi, inventează lucruri la care unii nici nu visează.

Echipa liceului Tudor Vianu, compusă din olimpicii Ştefan Iov şi Alexandru Glontaru, a fost premiată cu medalia de argint la Olimpiada de Proiecte de Cercetare INESPO 2013, dedicată tinerilor cercetători, desfăşurată în perioada 2-7 iunie 2013 în Olanda, la Middelbourg. La această competiţie, România a fost reprezentată de două licee.

Doi elevi romani au castigat aurul la Olimpiada Internationala a Tinerilor de la Tbilisi în perioada 1-6 mai 2014.

Doi elevi de la Colegiul Naţional "Tudor Vianu" din Bucureşti au participat în perioada 1-6 mai la cea de-a opta ediţie a Olimpiadei Internaţionale a Tinerilor de la Tbilisi, Georgia, de unde s-au întors cu două medalii de aur. Proiectul care le-a adus lui Cristian Dragomir şi Alexandru Glonţaru primul loc pe podium este o aplicaţie destinată cumpărăturilor online, dezvoltată de către cei doi tineri pentru sistemul de operare Android de pe dispozitivele mobile. Proiectul elevilor români a devansat cele 124 de proiecte participante la concurs şi le-a adus tinerilor informaticieni aurul la secţiunea IT. În Georgia au participat tineri din 37 de ţări din toată lumea - Europa, Asia, Africa şi America.(GAZETA DE SUD)

” În baza acestor statistici, cei doi elevi din clasa a XI-a de la Colegiul Național de Informatică „Tudor Vianu” din București, Ștefan Iov și Alexandru Glontaru, merg la Intel ISEF cu un proiect ce propune folosirea în construcția clădirilor a unui adeziv similar cu cel produs de paianjenul de grădină.”

Acum se află la LOS ANGELES pentru 5 zile cu  un proiect interesant, la care lucrează de un an.

( Selectat din jurnalele: Adevărul,Gazeta de Sud...)





  

9 MAI TRIPLA SĂRBĂTOARE ÎN BBIBLIOTECA DRIDIH




*** În data de 9 mai 2014 se împlinesc 137 de ani de cand România şi-a câştigat independenţa. Atunci, sesiunea extraordinară a Adunării Deputaţilor a proclamat independenţa de stat a României.
***Sfârşitul celui de-al Doilea Război Mondial – 1945. Cel mai sângeros război din istoria omenirii a provocat moartea a peste 70 milioane de oameni care au reprezentat aproximativ 3% din populaţia mondială de atunci. Războiul început în 1939 se termină oficial la 9 mai când Germania Nazistă şi-a anunţat capitularea.
***7 ANI DE LA INTRAREA ÎN U.E.
fi cetăţean euopean înseamna a locui. a circula liber, a folosi  moneda unica, a studia si a lucra. a primi  ingrijiri medicale, a circula liber, a te folosi de propriile drepturi jar copiii trebuie  stie  de pe acum aceste drepturiStă  în puterea noastră să-i educăm pe cei micipentru   educaţia şi cultura reprezintăcheia succesului Uniunii Europene .

Uniunea Europeană este ca o mare casă o casă comună, ce se arata  celor mici ca un edificiu nou, cu spaţii şi posibilitali de neimaginat ..

Cu alte cuvinte, calea  de a deveni cetateni europeni, li s-a deschis  din 2007 iar  acum maturii îi indrumă pe micuţi  pe acest drum.