luni, 29 decembrie 2014

COLINDE LA BISERICA SĂRINDARU

    

VĂ PREZENTĂM ALĂTURAT PROGRAMUL PREGĂTIT  PENTRU 
A FI  PREZENTAT   LA  BISERICĂ ÎN CEA DE A DOUA ZI DE CRĂCIUN. 

În zi Sfântă de Crăciun ,marea sărbătoare a nașterii Mântuitorului când toată lumea se bucură,prăznuiește și așteaptă colindătorii, noi un grup de elevi  drideni  dorim să vă  oferim un  scurt program  de colinde și poezii dedicate acestei importante sărbători.
Colindatul este unul dintre obiceiurile de Crăciun care se păstrează cel mai bine în satele românești. Pe lângă mesajul  religios și mistic , multe obiceiuri practicate în această zi sunt legate de cultul fertilității și de atragerea binelui asupra gospodăriilor.
Începem  cu colinde și poezii dedicate acestei sărbători magice.
*O ce veste minunată! Cântă: Maria,Andreea,Lori,Antonia,Flori,Miruna, Meti, Ileana,Ilinca, Luminița,Livia, Cosmina, Dănuț, Alexandru,Adrian Teo și Toni.
*Poezia Moș Crăciun  de O. Goga,recită  Dănuț
*Poezia N-ați văzut cumva o țară* de George Safir  va fi recitată de Toni
*Astăzi s-a născut Hristos- colind
*Poezia  În seara de Crăciun recită Meti
*Poezia recită Adrian
*Iată vin colindători –alt colind cunoscut și plăcut urechii
*Colinde, Colinde poezie scrisă de M. Eminescu  va recita  Lori
*Urmează poezia recită Teo
*Teri păstori- colind care descrie bucuria păstorilor la aflarea veștii nașterii Domnului Hristos
*Moș Crăciun -  recită Livia
*Crăciunul copiilor- recită Antonia
*Urmează o poezie cu mare încărcătură emoțională deoarece evocă zilele revoluției din 1989 de la care tocmai se împlinesc 25 de ani. Atunci și-au dat viața suflete nevinovate, poezia descrie magnific ce simțeau românii: ”Scrisoare împușcată autor Sergiu Vitalie Vaida  recită Toni
*Încheiem programul oferit d-vs cu ocazia Sfintei sărbători a Nașterii Domnului cu colindul: Deschide ușa creștine -urmat de un Plugușor original din Moldova.
·         Vă mulțumim pentru atenție, sărbători fericite,noul an să vă aducă multe bucurii,sănătate și mai multă credință în suflete !
·         LA MULȚI ANI !

sâmbătă, 27 decembrie 2014

Colinde la biserica Dridu-Snagov decembrie 2014

Și la Biserica Dridu Snagov cu hramul ” Sfânta Parascheva” un grup de copiipregătiți de Adriana Coșăreanu , au prezentat  un program de colinde în  ziua a doua de Crăciun .Copiii au fost recompensați de ”Moșul”
































miercuri, 3 decembrie 2014

1 DECEMBRIE ZIUA NAȚIONALĂ A TUTUROR ROMÂNILR

Anul acesta 1 decembrie a fost duminica și din acest motiv în bibliotecă această sărbătoare, a fost decalată cu o zi. După ce elevi ai  Școlii au depus flori la  Monumentul eroilor  în data de 1 decembrie ,biblioteca a continuat prin desfășurarea unei manifestări în incinta acesteia ,afară ningea era chiar plăcut ,ca dovadă fotografiile atașate; un grup de elevi au recitat câteva poezii patriotice ale unor autori români, au cântat imnul și câteva cântece patriotice.
LA MULȚI ANI ROMÂNIA!

20 NOIEMBRIE ZIUA DREPTURILOR COPILULUI

În data de 20 noiembrie 1989 a fost semnată Convenţia ONU cu privire la drepturile copilului, această zi  devenind Ziua Internaţională a Drepturilor Copilului în întreaga lume.
În România, Convenţia a fost ratificată prin Legea nr. 18/1990, la 28 septembrie 1990.  Prevederile Convenţiei, au stat la baza elaborării Legii privind protecţia şi promovarea drepturilor copilului, prin care se fac cunoscute drepturile şi libertăţile de care trebuie să se bucure fiecare copil.
La Dridu am sărbătorit ZIUA INTERNAȚIONALĂ A DREPTURILOR COPILULUI împreună cu reprezentanții World vision  din Dridu, la Școala Dridu cu elevi ai claselor I-IV,împreună cu cadrele didactice .Copiii au vizionat un material în power point despre drepturile lor ,după care au recita și au interpretat câteva poezii și cântece.