vineri, 29 mai 2015

LECȚIA DE ISTORIE- EVENIMENTELE ISTORICE ALE LUNII MAI PREZENTATE ELEVILOR CLASEI A IV-A

Am avut bucuria, onoarea și posibilitate de a avea ca invitat în  bibliotecă pe d-l profesor pensionar, autorul monografiei localității Dedu C-tin ,care a prezentat elevilor clasei a -IV-a ,date despre localitate cât și despre semnificația evenimentelor istorice din luna mai și  zilei de 9 mai . Clasa d-nei învățătoare Zoia Vasile , cei care în această clasă primesc prima oară date istorice despre localitatea natală. D-l profesor a fost ca de obicei plin de surprize și ne-a prezentat multe informații istorice de nivel național și desigur local. Elevii au fost încântați ,au răspuns la întrebările d-lui profesor și s-au amuzat de glumele d-lui. Ne bucurăm să-l mai avem invitat pentru vastele cunoștințe pe care le deține despre Dridu și nu numai . Ne-a povestit cum în primul război mondial din 400 participanți drideni au decedat 195,cum au fost împroprietăriți veteranii și văduvele de război . 



vineri, 22 mai 2015

21 MAI 2015 DUBLĂ SĂRBĂTOARE:


* ÎNĂLȚAREA,(ZIUA EROILOR)
* SF.ÎMPĂRAȚI CONSTANTIN ȘI ELENA 
O zi importantă pentru comunitatea drideană,elevi ai Școlii Dridu au depus coroane de flori la Monumentul eroilor,preoții bisericii Sărindaru au omagiat eroii care s-au jertfit în cele două războaie mondiale printr-o slujbă de pomenire a acestora în fața monumentului eroilor, elevi din cadrul școlii au interpretat poezii și cântece patriotice dedicate celor care au apărat patria iar d-l profesor pensionar Dedu Constantin, a prezentat un moment interesant de istorie locală și nu numai, pentru acest lucru le mulțumim tuturor.



luni, 11 mai 2015

TRIPLA SĂRBĂTOARE DE 9 MAI-OMAGIATĂ DE BIBLIOTECĂ

Ziua de 9 mai reprezintă pentru români un moment de cotitură în viața lor .
 Primul eveniment a fost la 10 mai 1877 când în
     * RĂZBOIUL DE INDEPENDENȚĂ  am obținut victorie împotriva turcilor
     * Tot la 9 mai am încheiat victorioși războiul cu Germania acum 70 de ani 1945
     * 9 mai ZIUA EUROPEI
     10 mai, Ziua Regalităţii, a fost ziua naţională a României din 1866 până în 1947, până la venirea comuniştilor la putere. În timpul regimului comunist, sărbătoarea de 10 Mai a fost ştearsă din memoria colectivă, iar când se vorbea despre independenţă se invoca discursul lui Mihail Kogălniceanu din Parlament, rostit la 9 mai. Astăzi, 10 Mai este Ziua Regelui, fiind sărbătorită în primul rând de familia regală, iar începând de anul acesta, printr-un proiect adoptat de Camera Deputaţilor, data de 10 Mai este şi zi de sărbătoare naţională.
 Ziua Regalităţii: 10 mai 1866, sosirea lui Carol Hohenzollern Sigmaringen în România
Ziua Regalităţii: 10 mai 1877, obţinerea independenţei României faţă de Imperiul Otoman.