joi, 23 decembrie 2010

FELICITARE

LA MULTI ANI !

URARE


Suntem în preajma Minunatelor sărbători de iarnă- Crăciunul ,anul nou,Sfântul Ion. Bibliotecara urează tuturor cititorilor blogului : La mulți ani ,sănătate, bucurii și liniste în casa și sufletul d-vs.

Revenire

Am făcut o pauză lungă, nu am mai postat ceva, deoarece am fost cam bolnavă în ultima vreme și nu am avut nici timp sau chiar starea fizică necesară. Am mai desfășurat două acțiuni în acest interval dar nu am reușit să le postez. Am pregătit un scurt material, care se referă la veteranii de război din Dridu pe care-l voi posta deși este cam târziu, era pregătit Ziua României.

Decembrie 2010– ultimii veterani în viață

Ca în orice localitate a ţării noastre şi la Dridu mai există câţiva veterani de război, cei care au participat la cel de al-II-lea război mondial. Sunt bătrâni şi gârbovi,răniţi în război,de-abia se mai mişcă cei mai mulţi dintre ei dar, sunt bucuroşi să povestească prin câte ,,întâmplări, au trecut de-a lungul vieții lor și mai ales în timpul războiului atât alături de nemți cât și alături de ruși.

Veteranii localității Dridu care mai sunt în viață în luna decembrie 2010:

Pitiș Alexandru(fost director de școală),Istrate Niculae, (secretar al C.A.P. -Dridu) -Mihăilă Gheorghe, -Iancu I. Niculae ( fost gestionar), Iancu R. Niculae, Mihăilă Petrache, Moraru Gheorghe, Ioniță Nicolae, Năstase Iordan, Fierbințeanu Niculae, Petre Constantin, Gherghe Barbu(fost poștaș),Stroișteanu Vasile, Ducu Ion,Neagu Constantin, Baba Dumitru.

marți, 7 decembrie 2010

Flori de gheata de 1 decembrie 2010





Seara zilei de 1 decembrie a fost o zi aparte din multe puncte de vedere, este Ziua Nationala a Romaniei, dar din punct de vedere meteorologic a fost o zi care a minunat si pe cei mai varstnici oameni. Tatal meu care are 87 de ani, a facut razboiul, nu a mai vazut asa ceva niciodata, plante prinse de gheata. V-am postez cateva fotografii revelatoare: