marți, 15 martie 2011

Grafica mica- concurs la Belgrad




CONCURS ''Danube - Route of Culture - Kulturstrasse"
EX-LIBRIS- DEX: Ilustrație de mici dimensiuni care se pune la începutul sau la sfârșitul unui text tipărit sau manual,(etichetă artistică) aplicată pe o carte, purtând numele unei biblioteci, a unui bibliofil, colectionar de carți (persoana fizică) sau cu o deviză tematică (aniversară ori dedicație unei actiuni culturale). Se mai numeste si ''grafică mică''.

Strămoșul EX LIBRIS - ului este recunoscut de specialisti ca semnul grafic de proprietate pe inscrisurile faraonului AMENOPHIS al III-lea Egipt 1350, Inainte de Christos.

În Europa EX LIBRIS apare prima dată pe cărțile mânastirii BUXHEIM GERMANIA in anul 1480

La noi sunt celebre cele dedicate reginei –poete: CARMEN SYLVA ELISABETA A ROMANIEI MARI.

Cu prilejul concursului de EX LIBRIS organizat de Fundatia BALKANKULT din BELGRAD cu tema'' Danube - Route of Culture - Kulturstrasse DUNĂREA - CALE A CULTURII ,2011 *consăteanul nostru ,domnul colonel parașutist în rezervă Gheorghe POSTELNICU participă cu 3 piese de grafică mică, dintre care remarcăm pe cea dedicată BIBLIOTECII ''DRIDIH'' in care dumnealui nu a uitat să grafieze și momentul – eveniment de Lansare BIBLIONET la Dridu. Vă prezint alăturat aceste viniete:

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu