duminică, 18 martie 2012

POETI ANIVERSATI ÎN LUNA MARTIE







Luna martie este luna în care se sărbătoreşte naşterea unor scriitori români, cunoscuţi prin poeziile lor dedicate anotimpului primăvara: GEORGE TOPÂRCEANU de la a cărui naştere se împlinesc 126 de ani pe data de 21 martie şi care este cunoscut prin minunatele sale Rapsodii de primăvară şi de toamnă alături de alte poezii plăcute auzului.
Ana Blandiana, pe numele ei adevărat Otilia Valeria Coman, (n. 25 martie 1942,Timișoara) este o poetă și o luptătoare pentru libertate civică în România, Împlineşte 70 de ani şi are o serie de poezii dedicate copiilor şi anotimpurilor.

Nichita Stănescu (n. Nichita Hristea Stănescu, 31 martie1933, Ploiești, județul Prahova — deced. 13 decembrie 1983 înSpitalul Fundeni din București) a fost un poet, scriitor și eseist român, ales post-mortem membru al Academiei Române.

Este considerat atât de critica literară cât și de publicul larg drept unul dintre cei mai de seamă scriitori pe care i-a avut limba română, pe care el însuși o denumea „dumnezeiesc de frumoasă”.

Cu acest prilej în data de 27 martie, biblioteca organizează o activitate:" SEARĂ DE POEZIE DE PRIMĂVARĂ" în bibliotecă unde elevi drideni vor recita din poeziile autorilor mai sus menţionaţi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu