luni, 23 aprilie 2012

ANIVERSARE ÎN BIBLIOTECI

23 APRILIE ZIUA BIBLIOTECARULUI
23 APRILIE ZIUA SFÂNTULUI GHEORGHE
Din anul 1995, la iniţiativa UNESCO, se sărbătoreşte în întreaga lume, din doi în doi ani, la 23 aprilie, “Ziua mondială a cărţii şi a dreptului de autor” , având drept scop promovarea dreptului şi libertăţii lecturii.
Deviza acestei sărbători mondiale este “lectura pentru toţi”.
În anul 1998 Asociaţia Naţională a Bibliotecarilor şi Bibliotecilor Publice din România, considerând că lectura şi cartea nu pot fi gândite în afara bibliotecilor şi a bibliotecarilor, adaugă la sărbătoarea internaţională a cărţii din 23 aprilie “
Ziua Bibliotecarului din România”.
Din anul 1999 bibliotecarii din România sărbătoresc Ziua Bibliotecarului prin sesiuni de comunicări, vizite de documentare interbibliotecare, excursii, reuniuni şi mese festive. Este doar o coincidenţă că tot în 23 aprilie biserica creştină îl sărbătoreşte pe Sfântul Gheorghe, patronul spiritual şi protectorul armatei, dar şi sfântul biruinţei.
UREZ:
LA MULŢI ANI TUTUROR BIBLIOTECARILOR,
SPOR ÎN LUPTA LOR CU MENŢINEREA IDEII DE CARTE CITITĂ PE GENUNCHI ,ÎN FOTOLIU SAU ALTFEL DAR, NU SUNT ÎMPOTRIVA E-BOOK NOUTATE INEVITABILĂ ÎN ERA INFORMATICII PE CARE O PROMOVĂM ŞI DE ASEMENEA PROMOVĂM CU AJUTORUL ORGANIZAŢIILOR NONGUVERNAMENTALE BIBLIONET ŞI WORLD VISION,ACCESUL LA INTERNET, LA INFORMAŢIA MODERNĂ ŞI FOARTE UTILĂ.
Niciodată în istoria milenară a învăţământului cartea şi biblioteca nu au fost separate de procesul de instruire şi educare din şcoală aşadar, suntem implicit şi formatori de personalităţi şi euri de-a lungul carierei noastre.
Biblioteca Dridih organizează cu acest prilej o "Seară de epigrame" citite de utilizatori ai bibliotecii luin 23 aprilie ora 17,30.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu