marți, 23 octombrie 2012

EVENIMENT RELIGIOS LA DRIDU - MOAŞTELE SFÂNTULUI ANTONIE DE LA IEZERUL

                                  MOAŞTELE SFÂNTULUI ANTONIE
                                  DE  LA  IEZERUL VÂLCEI
 

În zilele de 19-21 octombrie în  localitatea Dridu au fost  găzduite Moaştele Sf. Antonie de la Iezerul în incinta bisericii Dridu-Movila, unde slujeşte preotul Alexandru Vişan. Această biserică a fost ctitorită în anul 1912 –împlineşte în acest an 100 de ani, prilej pentru a sărbători evenimentul prin aducerea Moaştelor şi în comunitatea noastră.
Nu este prima dată când biserica Dridu-Movila ,găzduieşte un aşa eveniment. În anul 2003 pe data de 22 aprilie  ora 15 p.m. au sosit de la Constanţa via Muntenii-Buzău la  biserica din Dridu-Movila unde slujeşte preotul Alexandru Vişan ,cel care a şi intermediat  ca acest lucru să se întâmple- MOAȘTELE SFÂNTULUI GRIGORIE DECAPOLITUL- de la Vâlcea.     
Moaştele Sf. Antonie, au sosit în Dridu în după amiaza zilei de vineri 19 octombrie în procesiune prin localitate şi au fost depuse în incinta bisericii Dridu-Movila, după ce un sobor de preoţi au săvârşit o slujbă de mulţumire către Dumnezeu cu acest prilej.
                Sfântul Antonie de la Iezerul, era de  origine aromână născut în anul 1628, a trăit 92 de ani.  Informaţii scrise vechi în: *Viaţa Sfântului Antonie *din anul  1720, chiar în anul  morţii Cuviosului,  de către Ieromonahul Nicolae, monah din Schitul Iezerului care „ a fost ucenic Sfinţiei Sale din vârsta copilăriei şi călugăr. Schitul Iiezerul a fost locul unde s-a retras şi s-a hotărât la vârsta de 62 de ani, să aleagă viaţa monahală.Perioadă în care s-a dedicat rugăciunii și vieții de ascet.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu