vineri, 23 octombrie 2015

LECȚIA DE ISTORIE LOCALĂ -A V-A EDIȚIE

A devenit un obicei ca în preajma ZILEI DE ATESTARE DOCUMENTARĂ A LOCALITĂȚII NOASTRE,- 28 OCTOMBRIE -
să desfășurăm în bibliotecă o acțiune menită să destăinuie elevilor care sunt clasa a IV-a și au ca obiect de studiu istoria, informații despre trecutul localității noastre. Protagonistul acestei acțiuni este chiar profesorul de istorie pensionar Dedu Constantin, autorul MONOGRAFIEI LOCALITĂȚII din anul 2007. Am avut bucuria să-l ascultăm pe cel care a fost timp de 18 ani directorul Școlii Dridu iar de predat istoria a făcut-o timp de 49 de ani. Un împătimit al istoriei dar și un iubitor al locurilor natale .
Elevi a claselor a IV-a au ascultat fascinați povestirile d-lui profesor despre trecutul localității noastre dar și date exacte extrase din documente originale. Ne aflăm pe aceste meleaguri de 551 de ani . D-l profesor le-a povestit elevilor cum în anul 1973 a organizat o expediție...”Pe urmele strămoșilor noștri”. Au făcut o excursie până la Făgăraș....localitatea Voila satul Dridih...de unde se pare că au venit cei ce au întemeiat localitatea noastră, izgoniți de unguri sau de răul tratament  care li se aplica.
Acești oameni s-au așezat aici  la confluența râurilor Ialomița cu Prahova unde aveau apă din belșug și de jur împrejur păduri, elemente necesare și suficiente pentru a putea să-și ducă traiul.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu