Elevi ai scolii Dridu impreuna cu bibliotecara, am mers sa colindam si la biserica, cu ocazia Sfintei sarbatori a nasterii Domnului Iisus Hristos.Moment care a adus un strop de bucurie enoriasilor prezenti la slujba ca si preotilor. MUltumim pentru primire si pentru daruri.
marți, 27 decembrie 2011
26 decembrie colinde la biserica Sarindaru'
Elevi ai scolii Dridu impreuna cu bibliotecara, am mers sa colindam si la biserica, cu ocazia Sfintei sarbatori a nasterii Domnului Iisus Hristos.Moment care a adus un strop de bucurie enoriasilor prezenti la slujba ca si preotilor. MUltumim pentru primire si pentru daruri.
Seara de colinde -22 dembrie 2011
Seara de colinde -22 dembrie 2011
COLECTA ORGANIZATA DE CLUBUL ELEVILOR -22 decembrie 2011
COLECTA ORGANIZATA DE CLUBUL ELEVILOR
marți, 20 decembrie 2011
CARTEA "GUTENBERG" VERSUS E- BOOK
Cartea în format electronic a luat, în ultima perioadă, o mare amploare la nivel mondial. Situaţia de pe piaţa românească arată că publicul de la noi este deocamdată rezistent la schimbare.
"Formatul în care citeşti cartea influenţează actul lecturii. Când dai paginile pe un e-reader, ceva parcă se interpune între tine şi acea lume, parcă stabileşti o legătură mediată.''
În România, e-book-ul are o istorie relativ scurtă. Primul site care a introdus cartea electronică este LiterNet, în urmă cu aproximativ zece ani. Prima editură de tradiţie de pe piaţă care a făcut acest pas a fost Nemira, pe data de 12 octombrie 2010, lansând cea dintâi platformă de carte digitală, urmată la scurtă vreme de Humanitas, în decembrie 2010, iar în acest an şi de Polirom.
Valentin Nicolau director Editura Nemira- În ceea ce priveşte experienţa personală cu o lectură de acest tip, Valentin Nicolau e de părere că „formatul în care citeşti cartea influenţează actul lecturii. În obiectul fizic numit carte, simţi că intri în contact direct cu lumea de acolo. Când dai paginile pe un e-reader, ceva parcă se interpune între tine şi această lume, parcă stabileşti o legătură mediată. Pentru lectura de informare, care în general vizează scrieri de nonficţiune, cartea în format electronic poate fi mai ofertantă decât tipărită pe hârtie. Totuşi, în ceea ce priveşte plăcerea lecturii, nimic nu se poate compara cu sentimentul pe care-l ai când citeşti o carte în format «Gutenberg»".
Deocamdată interesul nostru există nu pentru că piaţa de e-book-uri ar fi deja «o bună afacere», ci datorită promisiunii pe care o face experienţa americană în domeniu", a explicat şi Paul Balogh, director Humanitas Digital. „Încă nu avem un public mare de e-book-uri, dar, atât cât e, este entuziast şi creşte destul de spectaculos. Cred însă că suferă de «sub-nutriţie», are o bază de e-book-uri prea mică.
joi, 1 decembrie 2011
1 DECEMBRIE 1918-2011

marți, 29 noiembrie 2011
ZIUA ROMÂNIEI - 1 DECEMBRIE
Stema Romaniei 1921
IN PAS DE DEFILARE
LA ALBA IULIA
ARCUL DE TRIUMF
Ecoul sărbătorii se aude și dincolo de granițele țării. Comunitățile românesti din întreaga lume sărbătoresc și transmit din generație în generație sentimentul de mândrie națională.
Tricolorul flutură pe toate continentele unde se afla o inimă mare de român!
OPERA ROMÂNĂ
La multi ani România! La multi ani români!
NICOLAE BALCESCU- MARE PATRIOT ȘI ISTORIC
Nicolae Bălcescu a murit decepţionat şi ros de boală, la Palermo
Autor: Roxana Roseti
O placă comemorativă, nedatată: “IN QVESTA CASA MORI IN ESILIO SOLO E SCONOSCIUTO IL 29 NOVEMBRE 1852 NICOLA BALCESCV INSIGNE STORICO E FERVIDO PATRIOTTA, COMBATTENTE PER IL RESVEGLIO DELLA ROMANIA MODERNA". Această inscripţie, care evocă numele revoluţionarului român, se află pe o clădire din oraşul Palermo, Italia.
Sursa: Matei Vișniec
Bolnav de ftizie, Nicolae Bălcescu se va retrage la Palermo, în Sicilia, unde i se va agrava boala necruţătoare şi va muri în toamna anului 1852, pe 29 noiembrie.
Scriitorul, dramaturgul şi poetul Matei Vişniec povesteşte despre impactul emoţionant pe care l-a avut asupra sa momentul “întâlnirii" cu Nicolae Bălcescu, în Italia. Anul acesta, absolut întâmplător, în timpul unei călătorii.
Nu mai fusese niciodată la Parlermo, dar îşi propusese să caute această casă.
“Ştiam că pe faţada ei fusese pusă o placă memorială evocând numele revoluţionarului român. Şi, pentru mine, destinul său trist în oraşul Palermo. Însă nu mă aşteptam să cobor din taxi şi să dau cu ochii de această placă. Am dat cu ochii de numele lui Bălcescu chiar în clipa în care deschideam portiera şi puneam piciorul pe asfaltul palermitan. Când am coborât din taxi la Palermo, în faţa casei în care s-a stins paşoptistul român, am resimţit o profundă emoţie".
Citiţi mai mult: Nicolae Bălcescu a murit decepţionat şi ros de boală, la Palermo - Portret > EVZ.ro http://www.evz.ro/detalii/stiri/balcescu-a-murit-deceptionat-si-ros-de-boala-la-palermo-955690.html#ixzz1f4zMQdZB
EVZ.ro
luni, 31 octombrie 2011
HRAMUL BISERICII DRIDU-MOVILA 26 OCT.Sf.DUMITRU
Hramul bisericii Dridu Snagov- Sfanta Paraschiva 14 oct.2011

Ziua de 14 octombrie este o dată deosebita pentru enoriasii bisericii Dridu-Snagov, deoarece are ca parton protector pe Sfanta mucenică Paraschiva și cu acest prilej este hramul bisericii.
Biserica din lemn, monument istoric şi de artă populară , este realizată din bârne, are formă de navă , cu absinta altarului nedecroşată , integrându-se în planul arhaic al bisericilor româneşti din lemn. Dispune astăzi de pridvor deschis, pronaos, naos şi altar. Acoperişul a fost la început din şiţă şi şindrilă.
Cu ocazia construirii barajului de la Dridu, între anii 1981-1987 când se afla în pericol de distrugere datorită, lucrărilor de amenajare a barajului de pe râul Ialomiţa, biserica din lemn a fost strămutată în centrul satului Dridu-Snagov, pe o fundaţie care de fapt se vroia tot biserică nou construită. Fragmente din fresca originală se află în expoziţia „ Mărturii de artă şi cultură ortodoxă” deschisă la Muzeul Judeţean Ialomiţa.
Actualmente biserica se află într-o stare de conservare bună, a fost recondiţionată în mai multe rânduri în anii 1834, 1879, 1895 şi 1964 când, s-au efectuat restaurări şi întăriri îndeosebi la altar şi la acoperiş; mai păstrează o parte din stâlpii originali şi este folosită de către enoriaşi şi astăzi.
De remarcat colecţia de cărţi bisericeşti , păstrată în pronaos, pe rafturi, colecţie ce include 15 cărţi de la mijlocul secolului al XIX-lea între care se remarcă: Mineiul şi Triodul, ambele tipărite la anul1852, sub păstorirea I.P.S. Nifon al Ungrovlahiei.
Interiorul bisericii nu este împodobit cu pictură în frescă, dar în altar se păstrează valoroase tablouri de la sfârşitul secolului al XVIII-lea şi din secolul al XIX-lea :Maica Domnului cu pruncul (pe lemn) Iisus Hristos Pantocrator (pânză pe lemn), Sfântul Nicolae şi Sfântul Dumitru (pânză pe lemn ).
ZIUA BIBLIOTECII 28 OCT 2011
marți, 25 octombrie 2011
marți, 18 octombrie 2011
Cea mai mică biblie în România



„Cea mai mică Biblie din lume, care se poate citi doar cu ajutorul unui microscop, este expusă, începând cu 16 octombrie, la Bastionul Croitorilor din Cluj-Napoca, în cadrul unei expoziţii care reuneşte peste 250 de exemplare de Biblie, unele datând din secolul al XVII-lea. „Un exemplar al Bibliei pe folie de 3 pe 4 centimetri a fost dus de astronauţii care au ajuns pe Lună. Este cea mai mică Biblie din lume şi avem şi un microscop la Bastionul Croitorilor pentru ca vizitatorii expoziţiei să poată citi din ea”, a precizat Szentagotai Lorant, unul dintre organizatori. Expoziţia va fi deschisă până duminică.„ (Articol preluat din Jurnalul național)
luni, 17 octombrie 2011
IMPRESII de la SALONUL ANUAL de CARTE - BIBLIOTECA JUDEȚEANĂ
Am participat joi 13 octombrie la una dintre manifestările ocazionate de ampla acțiune -Salonul de carte 2011. Tema acțiunii- Un scriitor pentru eternitate- cu invitați deosebiți. D-l Ioan Radu Văcărescu președintele USR- Filiala Sibiu, care m-a impresionat prin câte lucruri a descoperit despre Ștefan Bănulescu, d-lui alegând ca teză de doctorat opera acestui scriitor ialomițean, știut fiind faptul că Sibiul, a rămas în mintea tuturor ca și capitală Europeană din anul 2007 și câtă încărcătura culturală există în Ardeal. Alegerea ne-a flatat profund precum și discuția în sine.Deasemenea a fost și d-l Dragoș Varga director al Revistei de mare cultură Transilvania și deși cei doi par un pic rivali sunt de-a dreptul prieteni, un lucru de remarcat în zilele noastre. Deasemenea s-a lansat cartea foarte utilă pentru bibliotecari *Ghid de bune practici în situații de RISC pentru uzul bibliotecilor publice *cu sponsorizare BIBLIONET și ANBPR printre autori și invitați fiind d-l Marcel Chiranov reprezentant Fundația IREX și d-na Corina Ciuraru Biblioteca Județeană Panait Istrati Brăila.
joi, 6 octombrie 2011
Din trecutul localității Dridu
joi, 22 septembrie 2011
Eveniment septembrie- Ștefan Bănulescu
Biblioteca pentru toţi –
"Poezii" de Vasile Voiculescu.
Poetul V. Voiculescu, despre care s-au scris biblioteci, încă aşteaptă să fie descoperit. Nu de mulţi. Cititorii săi trebuie preveniţi din primul moment: se află în faţa unui scriitor inegal, cu care nu se poate intra uşor în comunicare. Materialele din care îşi construieşte universul sunt de cele mai multe ori aspre, dure, bolovănoase. Dar gândirea arhitectonică este rafinată, subtilă, expresivă. O combinaţie tensionată, în care vizibilul este menit să comunice o experienţă fundamentală a celui care scrie în primul rând pentru a transmite un mesaj, abia apoi pentru a produce plăcere. Toată opera literară a lui V. Voiculescu, în versuri sau în proză, tipărită în timpul vieţii autorului sau după trecerea lui într-o lume mai bună, este purtătoare de mesaj… (Roxana Sorescu)
Miercuri, 28 septembrie, Jurnalul Naţional apare împreună cu volumul "Poezii" de V. Voiculescu.
miercuri, 14 septembrie 2011
EVENIMENT LOCAL- HRAMUL BISERICII SARINDARU -8 SEPTEMBRIE2011-NASTEREA MAICII DOMNULUI
marți, 13 septembrie 2011
Revenire postări cu... Aniversarea a 54 de ani de la înființarea BIBLIOTECII
Acțiunile ce se pot desfășura în/și de către bibliotecă sunt variate datorită aparaturii de care dispune.
Astăzi am ales să sărbătorim clasic dar și modern. Am organizat o seară de recitări din creațiile poeților născuți în luna septembrie: George Coșbuc și George Bacovia, deasemenea am amintit despre cunoscutul scriitor ialomițean ȘTEFAN BĂNULESCU,după care am prezentat un material în power point cu istoricul bibliotecii.
luni, 1 august 2011
ZIUA IMNULUI NATIONAL
România sărbătoreşte Ziua Imnului Naţional "Deşteaptă-te române!"
Vineri 29 iulie România a sărbătorit Ziua Imnului Naţional. Din 1848 „Deşteaptă-te, române!" a fost un cântec drag românilor, care a dat curaj în momente cruciale, cum ar fi Războiul de independenţă sau Primul şi Al Doilea Război Mondial. Nu a devenit însă imn naţional decât în 1990, când a înlocuit Trei Culori, imnul naţional al României din anul 1977 şi până la Revoluţie.
Ideea unui imn naţional s-a născut încă din 1840 în Principatele Române, când era cântat mai ales la festivităţile oficiale unde apărea domnitorul ţării. În anul 1881 cu prilejul încoronării regelui Carol I, poetul Vasile Alecsandri a scris textul „Imnului regal român". Imnul s-a cântat în mod oficial pentru prima dată în România în anul 1884, la încoronarea regelui Carol I.
Imnul regal a fost înlocuit în 1948 de "Zdrobite cătuşe", apoi de ,,Te slăvim, Românie!'' şi de imnul comunist "Trei culori". Acestuia i-a luat locul după Revoluţie "Deşteaptă-te, române!". Versurile şi aranjamentul îi aparţin lui Andrei Mureşanu, iar Anton Pann este creditat ca autor al muzicii imnului. Cu toate acestea, Gheorghe Ucenescu, un dascăl la primul gimnaziu românesc braşovean susţinea că el este autorul muzicii.
Pe 22 decembrie 1989, în timpul revoluţiei anticomuniste, "Deşteaptă-te române!" s-a auzit în toată ţara, unindu-i pe români împotriva dictaturii comuniste. A ajuns astfel ca în 1990 să fie instituit aproape de la sine ca imn naţional.
Deşteaptă-te, române!
poezie [ ]
Imnul de stat al României
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de Andrei Mureşanu [Andrei_Muresanu ]
În care te-adânciră barbarii de tirani!
Acum ori niciodată croieşte-ţi altă soarte,
La care să se-nchine şi cruzii tăi duşmani!
Acum ori niciodată să dăm dovezi la lume
Că-n aste mâni mai curge un sânge de roman,
Şi că-n a noastre piepturi păstrăm cu fală-un nume
Triumfător în lupte, un nume de Traian!
Înalţă-ţi lata frunte şi caută-n giur de tine,
Cum stau ca brazi în munte voinici sute de mii;
Un glas ei mai aşteaptă şi sar ca lupi în stâne,
Bătrâni, bărbaţi, juni, tineri, din munţi şi din câmpii!
marți, 12 iulie 2011
Biblionet


În perioada 17-23 aprilie- săptămâna bibliotecarilor- Biblioteca Judeţeană Ialomiţa a acordat diplome celor implicaţi în programul BIBLIONET, pentru interesul pe care l-au manifestat în implementarea acestui program şi pentru abnegaţia cu care au lucrat în realizarea acestuia . Diplomele au fost oferite de către directorul acestui program în judeţul Ialomiţa,d-na director Mihaela Racoviţeanu şi au fost acordate primarului şi bibliotecarei. Mulţumim pentru onoarea de a fi premiaţi lucru ce ne obligă şi mai mult şi ne mobilizează mai ales pibliotecar în scopul atragerii a câtor mai mulţi utilizatori acum când avem noi mijloace de informare.
Cursuri Biblionet

De mult nu am mai postat ceva deoarece, am fost la Cursuri de pregătire profesională : Bazele serviciilor noi de bibliotecă. Aici am aflat noutăți utile activității în bibliotecă,am socializat cu alte colege,a fost un curs interesant, util și foarte eficient. Câteva imagini din timpul cursului și diploma obținută: