joi, 28 aprilie 2011

29 aprilie 2011 -ZIUA VETERANILOR DE RĂZBOI


Veteranul Vică Tudor - 92 de ani și alături de Stop”s-cadru militar în rezervă autorul de caricaturi de pe blogg și din Picassa web.
Atașez alăturat, felicitarea ”caricatură” trimisă de Stop ”s


-ZIUA VETERANILOR DE RĂZBOI -

Veteranii de război din România îşi aniversează astăzi, 29 aprilie 2011, ziua. Prin Hotărârea Guvernului nr. 1222 din 10 octombrie 2007 şi prin Legea 303 din 13 noiembrie 2007, a fost instituită, pentru prima dată în România, Ziua veteranilor de război, sărbătorită pe 29 aprilie în fiecare an, 'în semn de recunoaştere a meritelor veteranilor de război pe câmpurile de luptă pentru apărarea independenţei, suveranităţii, integrităţii teritoriale şi a intereselor României'.
Data de 29 aprilie este în legătură cu Înaltul Decret al Regelui Carol I din 29 aprilie 1902, prin care a fost instituit titlul de veteran de război, la a 25-a aniversare a mobilizării pentru cucerirea Independenţei de Stat a României. Din Asociaţia Naţională a Veteranilor de Război fac parte aproximativ 80.000 de veterani ai Primului şi celui de-al Doilea Război Mondial. Ca în orice localitate a țării noastre şi la Dridu mai există câţiva veterani de război, cei care au participat la cel de al-II-lea război mondial. Sunt bătrâni şi gârbovi, răniţi în război, de-abia se mai mişcă cei mai mulţi dintre ei dar, sunt bucuroşi să povestească prin câte moment nefericite au trecut de-a lungul vietii lor. Participarea la cel de al II război mondial, momentele grele prin care au trecut, rănile pe care le-au căpătat atunci, ca si nemulțumirea ca azi cei puțini care au rămas nu sunt tratati cu toată deferența pe care o merită .Voi enumera numele lor:

Pitiș Alexandru(fost director de școală),Istrate Niculae, (secretar al C.A.P. -Dridu) -Mihăilă Gheorghe, -Iancu I. Niculae ( fost gestionar)1923, Vică Tudor -1918 Iancu R. Niculae, Mihăilă Gheorghe,Mihaila Petrache, Moraru Gheorghe, Ioniță Nicolae, Năstase Iordan, Fierbințeanu Niculae, Petre Constantin, Gherghe Barbu(fost poștaș),Stroișteanu Vasile, Ducu Ion,Neagu Constantin, Baba Dumitru, Vica Tudor . Pe parcurs voi prezenta întâmplări prin care au trecut , povestite chiar de cei care mai sunt în viață.

Imaginile de mai sus sunt la Monumentul eroilor cu prilejul tedeumului de la Înălțarea Domnului mai 2010



Un comentariu: