miercuri, 5 septembrie 2012

1 SEPTEMBRIE 55 de ani de la ÎNFIINŢAREA BIBLIOTECII



                    SUCCINTĂ PREZENTARE A BIBLIOTECII
Biblioteca a funcţionat de la înfiinţare în anul 1957 până în anul 2004 întro sală din incinta Căminului Cultural. Noul local a fost dat în folosinţă în toamna anului 2004 atunci când s-au împlinit 540  de ani de atestare documentară a localităţii Dridu . .


2006 - ZIUA COMUNEI şi ZIUA BIBLIOTECII  au fost aniversate pe data de 28 octombrie, la împlinirea a 542 de ani de atestare  documentară a localităţii.,eveniment marcat printr-o  placă comemorativă postată pe frontispiciul Primăriei.


2007- 50  de ani de la înfiinţarea bibliotecii a debutat cu  lansarea cărţii monografice ” DRIDU,DIN TIMPURI STRĂVECHI ŞI PÂNĂ AZI” carte realizată de dl. prof. de istorie ,pensionar Dedu Constantin . Mai deţinem o „Monografie” a  dl-ui. ing.Gheorghe Bălăşescu şi în lucru a unui alt dridean dl .Dragomir C-tin din Slobozia.  

În anul  2009 la 545 de ani de la atestarea documentară a localităţii, evenimentul a fost marcat,  printr-o manifestare culturală la bibliotecă.- Biblioteca loc de informare, educaţie şi cunoaştere-dezbatere.


2010—„DEZVOLTAREA DE NOI SERVICII ÎN BIBLIOTECĂ”.
Printr-un program la nivel judeţean am participat la proiectul BIBLIONET-INTERNET GRATUIT PENTRU PUBLIC.
Dotarea cu încă a 4 computere pe lângă cele 3 de la WORLD VISION, imprimantă, scanner. videoproiector biblioteca  astfel dotată  a determinat cresterea  numărului de  utilizatori dornici şi de alte servicii oferite de bibliotecă.

2012- 55 de ani de bibliotecă la Dridu- seară de vizionare a unui material  prezentat în power point  cu tema:
 „  Biblioteca ieri şi azi „-paralelă

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu