luni, 12 mai 2014

9 MAI TRIPLA SĂRBĂTOARE ÎN BBIBLIOTECA DRIDIH




*** În data de 9 mai 2014 se împlinesc 137 de ani de cand România şi-a câştigat independenţa. Atunci, sesiunea extraordinară a Adunării Deputaţilor a proclamat independenţa de stat a României.
***Sfârşitul celui de-al Doilea Război Mondial – 1945. Cel mai sângeros război din istoria omenirii a provocat moartea a peste 70 milioane de oameni care au reprezentat aproximativ 3% din populaţia mondială de atunci. Războiul început în 1939 se termină oficial la 9 mai când Germania Nazistă şi-a anunţat capitularea.
***7 ANI DE LA INTRAREA ÎN U.E.
fi cetăţean euopean înseamna a locui. a circula liber, a folosi  moneda unica, a studia si a lucra. a primi  ingrijiri medicale, a circula liber, a te folosi de propriile drepturi jar copiii trebuie  stie  de pe acum aceste drepturiStă  în puterea noastră să-i educăm pe cei micipentru   educaţia şi cultura reprezintăcheia succesului Uniunii Europene .

Uniunea Europeană este ca o mare casă o casă comună, ce se arata  celor mici ca un edificiu nou, cu spaţii şi posibilitali de neimaginat ..

Cu alte cuvinte, calea  de a deveni cetateni europeni, li s-a deschis  din 2007 iar  acum maturii îi indrumă pe micuţi  pe acest drum.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu