luni, 12 mai 2014

TÂNĂRUL INVENTATOR DE LA DRIDU* ALEXANDRU GLONȚARU*

MOMENTE DE MÂNDRIE ȘI BUCURIE PENTRU COMUNITATEA NOASTRĂ, tânărul GLONȚARU ALEXANDRU, fiul d-lui secretar al Primăriei Dridu și al d-nei Glonțaru Elena profesoară de fizică, ne-a făcut bucuria de a dovedi cât de inteligenți și dotați sunt unii tineri din România. Elev la Colegiul Național Tudor Vianu în clasa a XI-a împreună cu un grup de colegi, inventează lucruri la care unii nici nu visează.

Echipa liceului Tudor Vianu, compusă din olimpicii Ştefan Iov şi Alexandru Glontaru, a fost premiată cu medalia de argint la Olimpiada de Proiecte de Cercetare INESPO 2013, dedicată tinerilor cercetători, desfăşurată în perioada 2-7 iunie 2013 în Olanda, la Middelbourg. La această competiţie, România a fost reprezentată de două licee.

Doi elevi romani au castigat aurul la Olimpiada Internationala a Tinerilor de la Tbilisi în perioada 1-6 mai 2014.

Doi elevi de la Colegiul Naţional "Tudor Vianu" din Bucureşti au participat în perioada 1-6 mai la cea de-a opta ediţie a Olimpiadei Internaţionale a Tinerilor de la Tbilisi, Georgia, de unde s-au întors cu două medalii de aur. Proiectul care le-a adus lui Cristian Dragomir şi Alexandru Glonţaru primul loc pe podium este o aplicaţie destinată cumpărăturilor online, dezvoltată de către cei doi tineri pentru sistemul de operare Android de pe dispozitivele mobile. Proiectul elevilor români a devansat cele 124 de proiecte participante la concurs şi le-a adus tinerilor informaticieni aurul la secţiunea IT. În Georgia au participat tineri din 37 de ţări din toată lumea - Europa, Asia, Africa şi America.(GAZETA DE SUD)

” În baza acestor statistici, cei doi elevi din clasa a XI-a de la Colegiul Național de Informatică „Tudor Vianu” din București, Ștefan Iov și Alexandru Glontaru, merg la Intel ISEF cu un proiect ce propune folosirea în construcția clădirilor a unui adeziv similar cu cel produs de paianjenul de grădină.”

Acum se află la LOS ANGELES pentru 5 zile cu  un proiect interesant, la care lucrează de un an.

( Selectat din jurnalele: Adevărul,Gazeta de Sud...)





  

Un comentariu: