miercuri, 3 septembrie 2014

Fără biblioteci ce ne-ar mai rămâne? N-am mai avea nici trecut şi nici viitor. citat din Ray Bradbury



                                         1  SEPTEMBRIE-ÎNCEPUTUL ANULUI BISERICESC
                                         1 SEPTEMBRIE  57 DE ANI DE EXISTENȚĂ
                                          A BIBLIOTECII PUBLICE „DRIDIH„  1957-2014

 „Dacă ai o grădină şi o bibliotecă, ai tot ceea ce îţi trebuie„.CICERO
Mediul rural îți oferă grădina cu flori și alte plante în fiecare curte și o bibliotecă publică,cecreează posibilitatea ,să te documentezi, să înveți, să afli lucruri deosebite despre trecut și cum văd unii viitorul.
                                 

       date din :               

              MONOGRAFIA BIBLIOTECII   

                              PUBLICE „DRIDIH” com. DRIDU 
                                 Judeţul    IALOMITA 
                Într-o lume în schimbare, biblioteca este o punte între trecut şi viitor dând siguranţă, continuitate şi încredere, un tezaur naţional, un spaţiu al libertăţii, locul unde se deschid toate şansele pentru a afla, a cerceta, a şti, a te informa  şi a te forma uneori,  locul unde se fac şi se destrămă destine. Biblioteca Comunala Dridu a luat fiinţă la data de  1 septembrie 1957 în incinta Căminului Cultural care a fost construit în anul 1953.     ZIUA BIBLIOTECII – ESTE ANIVERSATA în data de 28 octombrie –data atestării documentare a comunei Dridu, deoarece numele bibliotecii este „DRIDIH„ din anul 2007 când am aniversat semicentenarul acesteia.

Începând cu aprilie  1990, fiecare primar pe perioada în care a fost ales , a încercat  o cât mai bună   dotare  cu publicaţii  -alocarea de fonduri din buget –pentru creşterea fondului de carte. Primarul cel mai interesat de dezvoltarea şi bunul mers al bibliotecii este  domnul Valentin  Turiga ,cel care a iniţiat şi a pus în practică  cel mai ambiţios program : construirea unui sediu nou al bibliotecii dotat cu un  Centru de informare  , cu rafturi noi , o clădire modernă , cu tâmplărie termopan,  noutate în judeţ  în domeniul  culturii şi al bibliotecilor în mod  special la acel moment. În octombrie 2005 deja biblioteca a fost dată în folosinţă , în urma unor proiecte derulate cu  fundaţia World -Vision  am  dotat biblioteca , cu 3 computere  la care au acces utilizatorii,  o imprimantă color și s-au achiziţionat publicaţii pentru mărirea fondului de carte. În bibliotecă se desfăşoară permanent activităţi cu şi despre carte  şi se dezvoltă  şi alte servicii precum ludotecă .Din luna august  2010 ,în urma  accesării programului  BIBLIONET alături de Bilioteca Județeană, inițiator,biblioteca a fost dotată  cu încă 4 computere moderne, un videoproiector, un scaner și o imprimantă laser. Iată cum biblioteca devine un loc mult mai frecventat de către utilizatori unde pot accesa internetul deci cel mai modern mod de comunicare cu lumea.
Azi 1 septembrie când se împlinesc 57 de ani de la înființarea acestei instituții putem constata progresul realizat de la 2900  de volume la început la 9207 volume azi.
Azi 1 septembrie am sărbătorit  ZIUA BIBLIOTECII inițiind un concurs de întrebări de cultură generală despre viețile și operele unor scriitori români ,după care am discutat despre ce reprezintă biblioteca pentru comunitate și am recitat câteva poezii de toamnă și nu numai, iar la final am citit câteva citate despre carte și bibliotecă.
La încheiere am servit un suc și ceva dulce ca ziua să fie deplin sărbătorită.
         

4 comentarii:

  1. SURPRIZĂ DACĂ DAȚI ..... CLIK.... CLICK !!
    http://stops-caleidoscop.blogspot.ro/2014/09/humoristic-photo-bystops-biblioteca.html

    RăspundețiȘtergere
  2. BA NU ... TREBUIE SĂ TASTAȚI TOT ...

    RăspundețiȘtergere
  3. LINKhttp://stops-caleidoscop.blogspot.ro/2014/09/humoristic-photo-bystops-biblioteca.html

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. CLICK FACEBOOK Nicu Stops Stopel | Facebook
      https://ro-ro.facebook.com/sTOPtopSY
      Nicu Stops Stopel este pe Facebook.

      Ștergere