luni, 28 iulie 2014

27 IULIE 2014-SFINȚIREA TROIȚEI DE LA DRDU-SNAGOV CU HRAMUL SF. NECTARIE



ȘI A VENIT ZIUA  A ȘAPTEA..




DRIDU -SNAGOV veche așezare pe aceste meleaguri ,dovadă biserica din lemn monument istoric ctitorit la 1764 de către Neagu Căpitanul, a fost parcă motivul care a determinat fam. Nan :Constantin,Florin, Silviu  și Rodica fostă Dedu din partea locului, să construiască în acest sat o Troiță întro intersecție de drumuri și în colțul casei lor de vacanță, ca loc de închinăciune ,reculegere, respect și sfințenie în numele Sf. Nectarie ocrotitorul și rugătorul pentru sănătatea și bună starea oamenilor.Acesta este motivul pentru care azi scriem despre acest eveniment de la care vă prezentăm imagini alăturat.
Troița este situată în preajma locului unde s-a aflat Biserica Sf. Parascheva ,înainte de a fi mutată unde se află astăzi,  în centrul satului. Odată cu barajul construit pe râul Ialomița biserica a trebuit mutată .Iată că o troiță străjuiește aproape de locul fostei așezări a MONUMENTULUI ISTORIC -BISERICA DRIDU-SNAGOV








SFINŢIREA TROIŢEI  DE LA DRIDU-SNAGOV


ÎNCHINATĂ SFÂNTULUI NECTARIE
27 IULIE 2014 
Suntem aici să participăm la Sfinţirea  acestei Troinţei  construită  de familia Nan - împreună cu un grup de eleve îmbrăcate în frumosul nostru port popular, din respect pentru tradiţie şi pentru evenimentul care are loc aici astăzi; cu scopul de a populariza şi de a face cunoscută manifestarea prin mijloacele de care dispune biblioteca.
Troitele sunt întâlnite astăzi atât la sat cât şi la oraş. Construcţii simple sau din contră complicate şi pretenţioase, apar la capăt de localitate, lânga o fântană, la intersecţii de străzi şi drumuri în cutea bisericii sau lângâ o casă.
Evenimentul cultural, religios şi de tradiţie din viaţa comunităţii noastre respectiv a ţăranului român, care îşi pune speranţa pentru realizări,sănătate,înţelegere şi bună stare în sfinţii noştri, cărora le ridicăm  locuri de închinăciune şi reculegere,  trebuie respectat cu sfinţenie şi smerenie.

De acee vă invităm să participaţi la slujba de sfinţire a acestei  troiţe nu înainte de a mulţumi celor care au iniţiat şi realizat acest proiect fam. Nan.

Un comentariu:

  1. Va Mutumim frumos ptr implicarea, participarea si prezenta dvs de suflet!... Sfantul Ierarh Nectarie sa va ocroteasca si sa va bucure inimile tuturor!...

    RăspundețiȘtergere